Med 0,3 % najbolj uspešnih Google partnerjev na svetu se uvršča tudi Goclick, slovensko podjetje za digitalni marketing in edini prodajni zastopnik Googla (Google Channel Sales partner) za celotno jadransko regijo oziroma edini preprodajalec Googlovih storitev na tem območju.

Slika 1: Goclick je edini Google Channel Sales partner v celotni jadranski regiji

V svetu je okoli 200 tisoč oglaševalskih agencij, strokovnjakov za digitalno oglaševanje in drugih spletni svetovalcev, ki so si prislužili različne stopnje statusa Google partnerja. S pridobitvijo naziva podjetje postane globalno prepoznano kot ekspert za Google oglaševanje. Težje je postati Google Premier Partner, saj ta naziv pridobijo le tisti partnerji, ki dosegajo višje Googlove standarde in kriterije kakovosti. A obstaja še ena kategorija, v katero se izključno ob ekskluzivnem povabilu Googla uvrstijo le resnično najbolj uspešni in prodorni Google partnerji. Naziv Google Channel Sales je tako izjemen, da ga Google niti ne oglašuje.

Slika 2: Model Google Channel Sales partnerstva

Posebna čast za podjetje in še več ekskluzivnosti za stranke - Google Channel Sales partnerstvo

Ekskluzivno partnerstvo danes Google ponudi le 0,3 % najboljših podjetij  oziroma približno 500 podjetjem iz množice 200 tisočih Google partnerjev, pri tem pa upošteva izredno visoko kakovost in prodajno uspešnost podjetja. Za svoje strateške Channel Sales partnerje tako izbira le tiste, ki premorejo tako potencial dosega kot najvišjo kakovost, izpolnjevati pa morajo najstrožje zahteve. Večina Google Channel Sales partnerjev je v Združenih državah Amerike, v Evropi jih je manj kot 200, med njimi pa je tudi Goclick, ki je edino podjetje s tem nazivom in glavni distributer Googlovih storitev tako v Sloveniji kot v celotni jadranski regiji.

Slika 3: Odnos med Googlom, partnerjem in oglaševalci

Alan Pavlič, generalni direktor Goclicka se zaveda, da je to velika čast in hkrati odgovornost: “Naše podjetje si je z nadvse kakovostnim delom in rezultati pridobil izjemen sloves odličnega Google partnerja in veseli smo, da prav Goclick najmočneje zastopa Google v jadranski regiji. Skupaj imamo najboljši vpogled in razumevanje v regionalno miselnost ter naravnanost, podkrepljeno z globalnimi Googlovimi izkušnjami, zaradi česar smo lahko korak pred drugimi. Goclick je »obraz Googla« na tem območju, na kar smo zelo ponosni.”

Aleksandra Krawczyk, managerka Googlovih strateških partnerjev v Srednji in Vzhodni Evropi pa meni: »Pravilno načrtovanje spletnega pojavljanja je ključno, pri tem pa je še posebnega pomena to, da komuniciramo tako, da se kupci vidijo v zgodbi, ki jo pripovedujemo, z njo sočustvujejo in se poistovetijo. Predvsem pa moramo biti tam, kjer nas iščejo, točno takrat, ko nas potrebujejo. To je, med drugim, tudi življenjski moto Googla, ki želi, da vsakdo najde natanko to, kar v določenem trenutku išče. In to ni enostavna naloga, saj se vsak mesec med 110 milijardami iskanj pojavi 15 % takšnih, ki jih še nikoli ni nihče vpisal v brskalnik. Zato so partnerji, kot je Goclick, izjemno pomembni, saj omogočijo tako Googlu kot uporabnikom maksimalno dobro uporabniško izkušnjo.«

Zagotovilo za doseganje in ohranjanje kakovosti

Bistvo takšnega partnerstva je okrepitev distribucije in doseganje trgov, za katera bi bila uporaba klasične prodaje in marketinških modelov predraga. To je ekonomski model turbo pospeška rasti, pri čemer je rast Googla neposredno povezana z rastjo partnerjev. Google je zato izjemno angažiran, da so njegovi partnerji resnično uspešni.

Slika 4: Področja Googlove podpore svojim Channel Sales partnerjem

Googlova podpora Channel Sales partnerjev

Izbrani Channel Sales partnerji imamo na voljo posebno strokovno podporo Googla tako pri pridobivanju, kot ohranjanju, omogočanju in rasti naročnikov. Google nadzoruje delo svojih t.i. resellerjev, spremlja delo v računih, aktivno podaja »feedback«, ob stalni podpori seznanja z novostmi in izboljšavami omogoča, da so korak pred drugimi glede Google in drugih digitalnih trendov. Kot Googlov reseller lahko podjetje tudi organizira brezplačne dogodke izobraževalne narave, kjer zainteresirane seznanja z najnovejšimi novostmi in trendi digitalnega komuniciranja in uspeha.

Tako lahko našim naročnikom nudimo najvišji nivo kakovosti storitev spletnega oglaševanja. Google namreč svojim Channel Partnerjem priskoči na pomoč pri individualiziranem strateškem vodenju posameznih oglaševalskih kampanj in računov, nenehno izobražuje skrbnike računov in kampanj, omogoča certificiranje, obvešča o življenjskih krogih izdelkov, seznanja z novimi produkti, zagotavlja neposredno tehnično podporo pri vodenju kampanj ter ponuja vpogled v trende.

Googlova ekskluzivna strokovna podpora Channel Sales partnerjem omogoča izvajanje učinkovitih in visoko profesionalnih storitev na področju prodaje in upravljanja AdWords oglaševalskih kampanj, pri zbiranju in vodenju računov in pripomore k najbolj profesionalni podpori svojim strankam. Naročniki tako pri Google Channel Sales partnerjih statistično rastejo hitreje kot konkurenca, ne le zaradi odličnega vodenja, temveč tudi zaradi lažjega in hitrejšega odzivanja na novosti digitalnega komuniciranja.

Slika 5: Prenos znanja Google – Channel Partner, Channel partner – naročniki

Google Channel Sales partnerji prejemamo tudi nasvete in načrte za izboljšanje uspeha naših naročnikov. Poleg strokovnega izpopolnjevanja zaposlenih tako doma kot v tujini namreč Google svojim Channel Sales partnerjem na mesečni ravni pripravi še pregled kakovosti in nudi povsem konkretne nasvete za izboljšanje vodenja AdWords kampanj. Predlogi izhajajo iz baze podatkov milijonov AdWords računov po vsem svetu in predstavljajo dejansko globalno najboljšo prakso.

Google Channel Sales partnerji prejemamo tudi nasvete in načrte za izboljšanje uspeha naših naročnikov. Poleg strokovnega izpopolnjevanja zaposlenih tako doma kot v tujini namreč Google svojim Channel Sales partnerjem na mesečni ravni pripravi še pregled kakovosti in nudi povsem konkretne nasvete za izboljšanje vodenja AdWords kampanj. Predlogi izhajajo iz baze podatkov milijonov AdWords računov po vsem svetu in predstavljajo dejansko globalno najboljšo prakso.

O kakovosti našega dela govori tudi zadovoljstvo naših naročnikov in partnerjev.


Torej če ste predstavnik podjetja, ki išče pomoč pri nastopu v digitalnem svetu, ni večjega in boljšega zagotovila za kakovost iskalnega spletnega oglaševanja, kot je oglaševanje pod okriljem samega Googla. In če lahko izbirate med Google partnerji ali Google Channel Partnerji, izberite tistega ponudnika, ki vam omogoča več.